Aprofundarea procesului de integrare in zona euro nu trebuie sa obstructioneze activitatile comerciale in spatiul intregii Uniuni Europene, au stabilit ministrii Finantelor ai statelor care folosesc moneda unica, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Tema reuniunii desfasurate sambata in Luxemburg a fost directia de integrare a celor 19 tari din zona euro in urmatorii zece ani. Reprezentantii celor noua tari UE care nu folosesc moneda euro au exprimat propriile preocupari privind directia in care se indreapta zona monetara unica. "Cheia este o obligatie legislativa si una politica prin care sa ne asiguram ca este pastrata integritatea pietei unice europene", a declarat ministrul Finantelor din Luxemburg, Pierre Gramegna, a carui tara asigura presedintia semestriala a Consiliului UE.

"Discutia este deschisa, pentru a afla daca exista efecte negative asupra tarilor care nu fac parte din zona euro", a spus Gramegna.

Ministrii Finantelor au stabilit sa fie mai deschisi fata de hotararile luate in zona euro si privind impactul acestora asupra tarilor din afara uniunii monetare, scrie MEDIAFAX. "De asemenea, se va incerca evitarea consecintelor negative asupra tarilor care nu folosesc euro", a dat asigurari Gramegna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.