Bloomberg News, compania internationala de media infiintata si condusa de fostul primar al orasului New York Michael Bloomberg, va concedia 80 de jurnalisti in aceasta saptamana, intr-o rara operatiune de reducere a costurilor realizata de acest grup de presa, informeaza washingtonpost.com.

Compania Bloomberg, cu sediul central in New York, are aproximativ 2.400 de jurnalisti in cele 150 de redactii ale sale de la nivel international si, in general, in ultimii ani, a inregistrat cresteri ale veniturilor sale, comparativ cu alte grupuri de media.

Cu toate acestea, compania va renunta in aceasta saptamana la 3% dintre angajatii sai din zona editoriala. Concedierile vor afecta atat redactia centrala a Bloomberg News, cat si birourile sale din lume, potrivit unor persoane familiarizate cu acest proces de restructurare.

Circa zece posturi vor fi restructurate in redactia din Washington a Bloomberg, care are aproximativ 200 de angajati, in timp ce mai multi jurnalisti vor fi concediati din redactia centrala din New York a companiei si din birourile de la nivel international ale acestui grup de media. Reprezentantii companiei Bloomberg au refuzat sa comenteze informatiile privind procesul de restructurare, scrie MEDIAFAX.

Reducerile de personal vin dupa ce miliardarul Michael Bloomberg s-a intors, in urma cu aproximativ un an (dupa trei mandate de primar al orasului New York), la conducerea companiei Bloomberg LP, un grup care include divizii de software, de analiza de informatii financiare si de stiri, pe care l-a fondat in 1981. Aceasta companie este o sursa enorma de venituri pentru Michael Bloomberg, care are o avere estimata de publicatia financiara Forbes la 36,9 miliarde de dolari.

La cateva luni dupa intoarcerea sa in functia de chief executive officer (CEO) al grupului Bloomberg, Michael Bloomberg l-a angajat pe John Micklethwait (fost editor al publicatiei The Economist), ca redactor-sef al operatiunilor de stiri ale Bloomberg. Acesta l-a inlocuit pe cofondatorul Bloomberg News Matthew Winkler.

Bloomberg s-a specializat in distribuirea stirilor despre business, economie si tehnologie prin intermediul unor terminaluri, care sunt instalate in sediile unor companii din intreaga lume ce ofera servicii financiare. Grupul Bloomberg detine site-ul Bloomberg.com, televiziunea de business Bloomberg TV si publica newsletter-uri si reviste, inclusiv Bloomberg Businessweek.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.