Indicele increderii consumatorilor a crescut usor, in august, in zona euro si in intreaga Uniune Europeana, continuand tendinta initiata in iulie, potrivit unor cifre prezentate vineri de Comisia Europeana.
Potrivit Comisiei Europene, consumatorii din cele 19 state membre ale zonei euro au devenit mai optimisti in august, indicele sentimentului economic (ESI) crescand cu 0,3 puncte procentuale. La nivelul celor 28 de state ale Uniunii Europene, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut tot cu 0,3 puncte procentuale, conform datelor Comisiei Europene, scrie MEDIAFAX.

In iulie, indicele sentimentului economic crescuse cu 0,5 puncte procentuale in zona euro si cu 1,1 puncte procentuale in cele 28 state membre ale Uniunii Europene. Studiul a fost efectuat de Directia generala pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.