Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a convocat o sedinta plenara a Parlamentului, programata joi, pentru ratificarea acordului tehnic cu creditorii internationali, anunta surse elene, citate de cotidianul Le Figaro.

Sedinta va avea caracter extraordinar, in contextul in care parlamentarii greci sunt in vacanta de vara. Grecia si reprezentantii Grupului Bruxelles (Comisia Europeana, Fondul Monetar International, Banca Centrala Europeana si Mecanismul European de Stabilitate) au ajuns marti dimineata la un acord tehnic asupra obiectivelor bugetare elene pe urmatorii trei ani, scrie MEDIAFAX.

"Suntem aproape de un acord total. Raman de stabilit detalii despre actiuni prioritare", a declarat Euclid Tsakalotos, ministrul grec al Finantelor.

"Este vorba de un acord tehnic, va fi necesara aprobare politica", au declarat surse de la Bruxelles.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.