Grecia si creditorii sai internationali au ajuns marti la un acord asupra unui nou plan de salvare, in valoare de mai multe miliarde de euro, a declarat un oficial de la Ministerul grec al Finantelor, care va mentine tara in zona euro si va evita falimentul, relateaza Reuters in pagina electronica.

"S-a ajuns la un acord. Unele detalii minore sunt discutate chiar acum", a declarat oficialul pentru presa. El a facut acest anunt la iesirea de la negocierile-maraton care au avut loc in noaptea de luni spre marti intre Atena si creditorii sai, relateaza MEDIAFAX.

Grecia a acceptat sa creeze un nou fond independent de privatizare si modul in care urmeaza sa fie administrate imprumuturile neperformante acordate de catre banci, potrivit acestei surse. Ministrul grec al Finantelor Euclid Tsakalotos a declarat, citat de BBC, ca "doua sau trei mici detalii" erau in continuare in suspans in cadrul negocierilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.