Bancile din Grecia ar trebui sa primeasca urgent o injectie de capital, inainte de testele din toamna pe care Banca Centrala Europeana (BCE) vrea sa le faca pentru a stabili necesarul exact, a afirmat Christian Noyer, membru in consiliul guvernatorilor institutiei si sef al Bank of France.

O astfel de masura "este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar", a spus Noyer intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, citat de Reuters.

Noyer a aratat ca este impotriva ideii de a cere celor mai importanti clienti ai bancilor elene sa contribuie la recapitalizarea acestora, asa cum s-a intamplat in cazul bancilor din Cipru in 2013. "Pozitia mea este impartasita in mare parte de guvernatori", a spus Noyer, adaugand ca clarificarea acestei probleme ar contribui la recastigarea increderii si ar readuce in Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au iesit din tara din 2010.

Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenta destinate bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5 miliarde de euro. Decizia, a doua de acest tip luata de BCE de la sfarsitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor in perioada de varf a sezonului turistic, scrie MEDIAFAX. Bancile elene au fost redeschise luni, dupa trei saptamani, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.