Ministrul britanic de Finante George Osborne cere ministrilor masuri de reducere a cheltuielilor in valoare de 20 de miliarde de lire sterline (31 miliarde dolari), in conditiile in care datoria nationala a Marii Britanii se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani, relateaza Bloomberg.

Secretarul sef al Trezoreriei, Greg Hands, a scris membrilor Guvernului sa identifice masuri de eficientizare si reforme, a anuntat institutia. Reducerile vor fi detaliate in luna noiembrie, la revizuirea cheltuielilor.

"Angajarile se afla la un nivel record, criminalitatea este in scadere, iar multumirea populatiei fata de sistemul de sanatate este in crestere de la an la an. Cu toate acestea, imprumutam 1 lira pentru fiecare 10 lire cheltuite, iar datoria nationala se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii 50 de ani. Daca nu vom rezolva problema acestei datorii, riscam securitatea economica", afirma Osborne intr-un document care va fi prezentat marti.

Anuntul are loc la mai putin de doua saptamani dupa ce Osborne a inclus in bugetul prezentat pe 8 iulie masuri de reducere a beneficiilor, in paralel cu introducerea unui salariu de subzistenta pentru persoanele cu venituri mici, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.