Parlamentul francez a aprobat miercuri noul plan de salvare a Greciei, desi numerosi parlamentari au criticat prevederile foarte dure ale acordului, relateaza site-ul TheLocal.fr.

Adunarea Nationala (Camera inferioara a Parlamentului francez) a aprobat acordul cu 412 voturi pentru si 69 impotriva, iar Senatul l-a adoptat cu 260 de voturi pentru si 23 impotriva. Intr-un discurs lung si ferm, premierul Manuel Valls i-a acuzat pe oponentii acordului ca incearca sa scoata Grecia din zona euro. "Nu poate exista un Grexit, nici un Grexit temporar, o idee veche, absurda si periculoasa", a declarat Valls.

"Aud vorbindu-se despre umilire. Dar umilirea ar fi fost ca (Grecia) sa fie scoasa din uniunea monetara - unii poate voiau asta - in timp ce majoritatea covarsitoare a grecilor doreste mentinerea" in zona euro, a adaugat el.

Mai multi membri ai Parlamentului au criticat acordul pentru ca impune Greciei mai multa austeritate si controale externe, in schimbul unui plan de ajutor pe trei ani in valoare de pana la 86 de miliarde de euro.

Dar Valls a apreciat ca planul de salvare are conditii normale. "Reformele sunt necesare pentru ca - trebuie s-o spunem - acestea nu au fost niciodata implementate", a subliniat premierul francez.

"Acest acord nu este un cec in alb tocmai pentru ca le cerem multe grecilor, nu doar ca sa-i pedepsim, ci ca sa-i insotim intr-o redresare economica vitala",
a adaugat el.

Inaintea votului, majoritatea parlamentarilor socialisti au fost de acord ca planul este singura optiune pentru a mentine Grecia in zona euro.

Parlamentele din mai multe state membre ale zonei euro trebuie sa voteze planul de salvare a Greciei. La randul sau, Parlamentul de la Atena a aprobat in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa dezbateri tensionate, principalele conditii economice stabilite de Guvernul Alexis Tsipras cu liderii Eurogrupului.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.