Studioul Universal a depasit pragul de incasari de 2 miliarde de dolari in box office-ul international intr-un singur an, pe 11 iunie, gratie primelor proiectii ale filmului "Jurassic World", si a stabilit astfel un nou record de viteza in industria cinematografica, precizeaza screendaily.com.

Pana joi, studioul Fox detinea recordul de viteza in ceea ce priveste depasirea pragului de 2 miliarde de dolari din incasarile internationale intr-un singur an si stabilise aceasta performanta pe 15 iunie 2010.

Studioul Universal a doborat acest record gratie unei prime jumatati de an 2015 care s-a dovedit extrem de profitabila, cu ajutorul celui de-al saptelea film din franciza "Furios si iute" (incasari de 1,16 miliarde dolari), filmului de dragoste cu accente sado-masochiste "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" (403,6 milioane de dolari) si musicalului "Tonul perfect 2/ Pitch Perfect 2" (90 milioane de dolari).

Producatorii de la Universal considera ca rezultatele financiare totale ale acestui studio hollywoodian vor continua sa se imbunatateasca in acest an, inclusiv in timpul sezonului estival.

Filmul "Jurassic World" abia si-a inceput periplul in box office-ul international, prin intermediul unui numar restrans de proiectii, si va fi lansat in America de Nord si in alte 66 de teritorii in acest weekend. Acest lungmetraj a generat deja incasari de 24,5 milioane de dolari in urma unor proiectii efectuate intr-o singura seara (miercuri).

"Ted 2", o comedie cu umor ireverentios, cu actorii Seth MacFarlane si Mark Wahlberg, va fi lansata la sfarsitul lunii iunie, iar specialistii se asteapta ca aceasta continuare sa depaseasca incasarile de 330 de milioane de dolari obtinute de pelicula initiala.

Luna iulie va fi marcata de lansarea filmului de animatie "Minionii/ Minions", un spin-off al francizei "Despicable Me" - al doilea film din aceasta serie, lansat in 2013, a generat incasari de 602 milioane de dolari -, iar in ultima luna a sezonului estival, august, vor fi lansate doua filme care ar putea avea rezultate surprinzator de bune in box office: comedia "Trainwreck", cu Amy Schumer, si "Straight Outta Compton", un film biografic despre cariera grupului hip-hop N.W.A.

In ultima parte a acestui an, studioul Universal va lansa pe marile ecrane alte cateva filme cu un potential de box office urias, precum filmul de aventuri "Everest", cu Jake Gyllenhaal, filmul biografic despre Steve Jobs regizat de Danny Boyle si cu Michael Fassbender in rolul principal, thrillerul horror "Crimson Peak" al regizorului Guillermo del Toro, thrillerul "The Visit" al regizorului M. Shyamalan si drama romantica "By The Sea", regizata de Angelina Jolie, in care actrita americana joaca alaturi de Brad Pitt, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...

Studioul Universal a reusit, joi, sa depaseasca pentru a doua oara in istoria sa pragul incasarilor de 2 miliarde de dolari intr-un singur an. Precedenta performanta similara a fost stabilita de studioul hollywoodian pe 17 septembrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.