Business 8 Iunie 2015 17:56
Apple va prezenta luni, la evenimentul anual Worldwide Developers Conference organizat de companie la San Francisco, un nou serviciu de muzica, un nou kit software pentru dispozitivul Apple Watch si versiuni imbunatatite ale sistemelor de operare, potrivit analistilor, relateaza Reuters.

In mod traditional sefii Apple se folosesc de aceasta conferinta pentru a prezenta versiuni imbunatatite ale sistemului de operare iOS destinat dispozitivelor iPhone, iPad si iPod, ale sistemului de operare OS X destinat computerelor Mac, precum si noi servicii. Apple a pregatit o noua versiune pentru sistemul de operare destinat aparatelor smart, iOS 9, numita "Monarch", a o alta pentru sistemul OS X 10.11, numita "Gala", un nou serviciu pentru muziva, bazat pe Beats Music, si actualizari pentru Apple Watch, scrie MEDIAFAX.

Subiectul central al conferintei ar putea fi iOS 9, cu nume de cod "Monarch", dupa denumirea unei statiuni de schi. Sute de milioane de oameni utilizeaza zilnic iPhone-uri si iPad-uri, iar Apple a realizat ca este timpul sa nu se mai concentreze pe modificarea semnificativa a functiilor ci pe imbunatatirea experientei utilizatorilor. Astfel, Apple a pregatit modificari care sa reduca marimea aplicatiilor si sa sustina mai eficient functionarea produselor de generatie mai veche, potrivit portalului de specialitate 9to5mac.com.

Dezvoltatorii independenti de aplicatii vor putea sa cunoasca un nou kit software pentru smartwatch-ul Apple Watch lansat in urma cu doua luni, a declarat recent Jeff Williams, vicepresedinte operational al Apple. Ca si in cazul altor produse Apple, succesul comercial al Apple Watch depinde de aplicatiile care insotesc produsul, iar noul kit software, disponibil din toamna, va permite dezvoltatorilor sa creeze aplicatii mai rapide, a aratat Bob O’Donnell, analist la TECHnalysis Research.

Numerosi analisti se asteapta ca la evenimentul de luni sa fie lansat si un serviciu pentru muzica. Producatorul iPod si iTune a detinut mult timp o pozitie de lider pe piata de muzica digitala, dar a pierdut teren in ultimii ani, utilizatorii fiind atrasi de servicii pe baza de abonament precum Spotify.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.