Parlamentul german a votat vineri pentru prelungirea cu patru luni a programului de sprijin financiar acordat Greciei, dupa ce ministrii de finante ai statelor din zona euro au aprobat saptamana aceasta lista de reforme propusa de guvernul de la Atena.

Propunerea de extindere a pachetului de bailout pentru Grecia a primit 542 de voturi "pentru", 32 de voturi "impotriva", in timp ce 13 parlamentari germani s-au abtinut.

"Nu este vorba despre noi miliarde de euro acordate Grecia, nu este vorba despre nicio schimbare in program. Este vorba despre a oferi mai mult timp pentru ca acest program sa fie incheiat cu succes", a declarat Wolfgang Schaeuble, ministrul german de Finante, in cadrul discursului sustinut in fata parlamentului, scrie MEDIAFAX.

Schaeuble a afirmat, de asemenea, ca solidaritatea intre membrii zonei euro "nu inseamna ca ne santajam unul pe celalalt." Ministrii de finante ai statelor din zona euro si-au dat marti acordul final pentru prelungirea programului de asistenta financiara ceruta de guvernul grec, dupa ce au analizat propunerile de reforme trimise de guvernul de la Atena.

Reformele includ crearea unui sistem de taxe mai corect, combaterea evaziunii fiscale, a coruptiei si a contrabandei cu tutun si combustibil, precum si adoptarea unor schimbari in reglementarea pietei muncii.

In 2010, Grecia a primit un pachet de ajutor financiar in valoare de 240 de miliarde de euro din partea Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International. In prezent, datoria guvernamentala a Greciei se ridica la aproximativ 315 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.