Moscova analizeaza introducerea de preturi maximale pentru alimentele de baza pentru a tempera impactul deprecierii rublei.
"Trebuie sa gasim o modalitate eficienta pentru a introduce (restrictiile privind preturile alimentelor - n.r.) in textul legii", a declarat Dvorkovich.
Dvorkovich a adaugat ca serviciul federal antimonopol din Rusia (FAS) ar putea primi competente extinse pentru implementarea restrictiilor, relateaza Sputnik News, citata de Wall Street Journal.

Scaderea semnificativa a rublei fata de dolar si euro, declinul cotatiilor petrolului si interdictia impusa de Rusia asupra importurilor de alimente din tarile din Vest, in replica la sanctiunile economice internationale, au dus la cresterea inflatiei, care in decembrie a atins 11,4%. Potrivit estimarilor ministerului Economiei, inflatia va accelera la 12% la finele acestui an, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.