Rusia si-a "indeplinit obligatiile" stipulate in acordul privind reluarea livrarilor de gaze rusesti catre Ucraina, incheiat joi seara intre Moscova, Kiev si Bruxelles, a anuntat sambata gigantul rus Gazprom.
"Guvernul rus a semnat chiar acum un decret privind scaderea pretului pentru exporturile (de gaze) spre Ucraina", a declarat Serghei Kuprianov, un purtator de cuvant al Gazprom, pentru agentiile de presa ruse.

"Prin urmare, Rusia si-a indeplinit obligatiile care ii revin potrivit acordului", a subliniat el, anuntand ca Gazprom este "pregatit sa reia livrarile de gaze spre Ucraina din momentul in care (societatea ucraineana) Naftogaz isi va indeplini propriile obligatii".

Pemierul rus Dmitri Medvedev a semnat sambata seara un decret care stabileste un pret de 378,22 dolari pentru mia de metri cubi, valabil pana la 31 martie 2015.

Dupa doua zile de negocieri, Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana au semnat joi seara, la Bruxelles, un acord privind reluarea livrarilor de gaze rusesti. Acordul prevede ca Rusia va relua furnizarea gazelor spre Ucraina, iar Kievul va plati Moscovei, pana la sfarsitul anului 2014, 3,1 miliarde de dolari din datoria de 5,3 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.