Televiziunea de filme MGM Channel isi va schimba denumirea in AMC, incepand din aceasta toamna, la nivel international, potrivit unui comunicat remis de compania AMC Networks, care detine acest post.

AMC Networks a anuntat, luni, schimbarea imaginii si denumirii MGM Channel in "AMC", rebrandingul marcand extinderea in afara spatiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare si premiate branduri din televiziune.

Astfel, AMC Networks va incepe lansarea televiziunii AMC in versiuni locale, pe cablu si pe platformele de satelit, in Europa, America Latina, Asia si Orientul Mijlociu, in toamna lui 2014. De asemenea, impreuna cu aceasta lansare vor veni la pachet serviciile AMC video on demand (VOD), High Definition (HD) si servicii de tipul "TV Everywhere" ("TV Pretutindeni").

In Romania, transformarea MGM Channel in AMC se va produce cel mai probabil din luna noiembrie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din piata media. Serialele originale "Halt & Catch Fire" si "The Divide", produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel international, in acest an, pe noua televiziune AMC. In plus, pe langa programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmoteca mondiala, inclusiv de la MGM, Paramount si Sony.

"In ultimii ani, AMC a redefinit povestirile dramatice pe pay-TV prin abordarea cinematografica a serialelor originale, incluzand «The Walking Dead», «Mad Men» si «Breaking Bad». Intentionam sa copiem strategia noastra de succes din SUA si sa o implementam in toata lumea si sa cream o conducta cat mai larga pentru emisiunile noastre originale", a declarat Ed Carroll, director de operatiuni al AMC Networks.

"Exista o cerere uriasa pentru programele originale AMC peste hotare. Acest interes, dublat de experienta plina de succes in selectarea filmelor de la cele mai mari studiouri, ne ofera o sansa uriasa in a face AMC Global o destinatie de distractie de top, la nivel mondial. Credem cu tarie ca AMC Global va fi o achizitie valoroasa pentru platformele de distributie ale partenerilor nostri, pe masura ce vom continua sa lucram impreuna la cresterea afacerilor lor", a spus, la randul sau, Bruce Tuchman, presedintele AMC Global si Sundance Channel Global.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

In luna iulie, compania AMC Networks a anuntat schimbarea imaginii celei mai noi achizitii - Chellomedia (care include MGM Channel) in "AMC Networks International". Compania americana AMC Networks a achizitionat de la grupul american de telecomunicatii Liberty Global Inc. divizia de continut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la inceputul anului.

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care detine si opereaza mai multe televiziuni, intre care se numara AMC, IFC, Sundance Channel si WE tv. De asemenea, compania detine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" si "The Walking Dead".

Portofoliul sau de televiziuni din Romania al Chello Central Europe include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel si Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate in Romania de societatea Tematic Cable SRL (distributie) si de Indoor Media Group (promovare), in conditiile in care biroul din Bucuresti al Chello a fost inchis pe 30 septembrie 2013.

Citeste si:
ALDE nu isi mai poate folosi sigla si denumirea, dupa plecarea din...
ALDE nu isi mai poate folosi...

MGM Channel - unul dintre cele mai cunoscute televiziuni de film - s-a lansat in Romania in octombrie 2006 si este in totalitate subtitrat in limba romana. Avand ca simbol de brand maiestuosul leu, MGM Channel difuzeaza productii de toate genurile: de la comedie, filme romantice, drama la actiune si aventura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.