Cresterea economica a Frantei se va situa in acest an la 0,7%, sub asteptarile guvernului de la Paris de 1%, ritmul avansului PIB fiind prea lent pentru a avea impact asupra ratei ridicate a somajului, potrivit biroului de statistica de la Paris.

Guvernul si-a bazat planurile economice si financiare pentru anul in curs pe o crestere a PIB de 1%.

"Exista inca un numar de piedici care impiedica accelerarea cresterii", a declarat Vladimir Passeron, seful departamentului de prognoze al biroului de statistica, citat de Wall Street Journal.

Somajul va urca usor, la 10,2% in acest an, comparativ cu 10,1% pe ansamblul primului trimestru. Anul trecut, rata somajului s-a situat la 10,3%, maximul a 14 ani. Perspectivele economice slabe reprezinta cea mai recenta lovitura pentru presedintele Francois Hollande, care conteaza pe cresterea PIB pentru a respecta promisiunile de reducere a deficitului bugetar.

Hollande a incercat sa reporneasca economia si sa incurajeze angajarile printr-un angajament privind scaderea taxelor pentru companii, dupa doi ani in care povara fiscala a crescut.

De asemenea, a introdus scutiri de taxe pentru francezii cu venituri scazute, pentru a creste puterea de cumparare a acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.