Numarul gospodariilor cu avere neta de peste un milion de dolari, excluzand valoarea locuintei, a crescut anul trecut la 9,63 milioane, un nou record, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Spectrem Group, citat de CNN.

In anul anterior, numarul gospodariilor cu active nete mai mari de un milion de dolari era cu aproximativ 600.000 mai mic. In 2013, numarul de milionari a depasit pentru prima data maximul perioadei de dinaintea recesiunii, de 9,2 milioane, inregistrat in 2007, arata studiul.

Criza financiara si colapsul burselor a cauzat declinul puternic al numarului de milionari, la 6,7 milioane in 2008.

"In ultimii ani am inregistrat o crestere continua, dar 2013 este primul an in care am trecut in sfarsit peste nivelul anterior crizei economice", a declarat George Walper, presedinte al Spectrem Group, scrie MEDIAFAX.

Cresterea bursei americane la un nivel record anul trecut si imbunatatirea situatiei pe piata imobiliara i-au ajutat pe bogati sa-si sporeasca averile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.