Companiile elene din industriile cu consum intensiv de energie vor primi discounturi de pana la 20% la pretul electricitatii timp de un an, cu posibilitatea extinderii pentru inca 12 luni, au anuntat autoritatile de la Atena, masura vizand sustinerea companiilor in pericol de a opri activitatea.

Conducerea Public Power Corporation (PPC), principalul producator si distribuitor de energie din Grecia, a decis sa scada tarifele pentru marii clienti, in contextul avertismentelor privind inchiderea unor facilitati de productie, inclusiv din industria otelului, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Statul elen, actionar al PPC, a propus iar board-ul PPC a aprobat o reducere a tarifelor de 10% pentru companiile care consuma cantitati mari de energie. In cazul celor cu un consum de peste 1.000 GWh, se va aplica o reducere suplimentara de inca 10%.

Guvernul se asteapta ca pierderile estimate din aceasta masura, de circa 75 de milioane de euro, sa fie compensate de reluarea activitatii la unele facilitati de productie oprite, precum si de plata la timp a facturilor, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, PPC va oferi marilor companii un discount de 25% la preturile energie pe timpul noptii si in weekend-uri.

Grecia este afectata de o reccesiune severa de mai multi ani, dar estimeaza ca economia va reveni pe crestere in acest an.

Statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar in 2010, dupa ce nu a mai putut refinanta datoriile pe piata internationala la dobanzi sustenabile, din cauza indatorarii foarte ridicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.