Spania vinde 7,5% din actiunile Bankia, a patra mare institutie de credit a tarii, la care a preluat o participatie de 68% in urma recapitalizarii bancii in 2012.

Guvernul de la Madrid a fost nevoit sa ceara ajutorul altor state din zoana euro pentru a obtine fondurile necesare consolidarii sectorului bancar, afectat puternic in timnpul crizei financiare de prabusirea sectorului imobiliar.

UBS, Deutsche Bank si Morgan Stanley vand pachetul de actiuni in numele Banco Financiero y de Ahorros, grupul parinte al Bankia, preluat integral de statul spaniol prin intermediul fondului de sprijinire a bancilor cu probleme, potrivit unui document transmis de UBS bursei din Madrid, scrie MEDIAFAX.

La cotatia din inchiderea sedintei burseiere de joi, de 1,58 euro pe titlu, pachetul de actiuni de 7,5% ar valora 1,36 miliarde de euro.

Actiunile au fost oferite investitorilor in intervalul de pret 1,5-1,55 euro, au declarat doua surse apropiate situatiei. Cererea este suficienta pentru achizitia intregului pachet de actiuni, au spus sursele.

Pierderile inregistrate de Bankia din cauza expunerii pe sectorul imobiliar au fortat Spania sa ceara finantare de 41 de miliarde de euro de la statele zonei euro in 2012, in contextul ingrijorarii investitorilor ca o interventie pentru salvarea sectorului bancar ar coplesi guvernul de la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.