Ministerul german al Finantelor pregateste terenul pentru un al treilea pachet de finantare externa pentru Grecia, cu o valoare de 10-20 miliarde euro, care ar urma sa fie aprobat inaintea alegerilor din luna mai pentru Parlamentul European, potrivit Der Spiegel.

Publicatia germana citeaza un document intern al ministerului Finantelor de la Berlin.

Printre caile de actiune descrise in document se numara o noua restructurare ("haircut") a datoriei de stat a Greciei, care ar afecta de aceasta data in principal creditorii din sectorul public, sau o linie suplimentara de finantare cu resurse limitate, de la fondul de urgenta al UE, scrie MEDIAFAX.

Programul ar putea avea o valoare de 10-20 miliarde euro si ar fi conditionat de angajamente din partea guvernului de la Atena in zona reformelor structurale, potrivit Der Spiegel.

Contactat de Reuters, un reprezentant al ministerului german al Finantelor a refuzat sa confirme ca se pregateste o noua restructurare a datoriilor Greciei.

"Nu a aparut nicio situatie noua", a afirmat reprezentantul institutiei, care a indrumat presa catre declaratiile anterioare ale ministerului german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble.

Oficialul a afirmat anterior ca ar putea exista in continuare o necesitate pentru refinantarea datoriilor Greciei, insa orice nou program de finantare ar fi cu mult mai redus fata de imprumuturile acordate pana acum statului elen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.