Economia Rusiei a inregistrat anul trecut o crestere de 1,3%, cel mai slab ritm din 2009 si usor sub estimarile analistilor, de 1,4%, ca efect al scaderii investitiilor pe fondul recesiunii din zona euro.

In 2012, PIB-ul Rusiei a in registrat un avans de 3,4%.

Este al patrulea an in care cresterea economiei ruse incetineste, ca urmare a declinului investitiilor si a cererii de petrol si gaze, materii prime care asigura circa 70% din exporturile tarii, scrie MEDIAFAX.

"Anul trecut a avut loc o incetinire semnificativa. Principalele motive sunt declinul investitiilor companiilor de stat, ca urmare a finalizarii lucrarilor pentru Olimpiada, si a consumului intern", a declarat Vladimir Pantiusin, analist la banca Barclays in Moscova.

Probabilitatea ca economia Rusiei sa intre in recesiune in urmatoarele 12 luni este de 33%, potrivit estimarilor analistilor intervievati de Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.