Uniunea bancara si coeziunea sociala sunt "teme foarte importante" pentru Grecia, care a preluat de la 1 ianuarie presedintia semestriala a Uniunii Europene (UE), a anuntat marti ministrul grec de Finante.

"Uniunea bancara, coordonarea politicilor cu dimensiune sociala si finantarea intreprinderilor mici si mijlocii sunt subiecte foarte importante pe care Grecia le va promova in perioada detinerii presedintiei UE", a declarat Yannis Stournaras in cadrul unei conferinte de presa, scrie MEDIAFAX.

Enumerand prioritatile Ecofin (reuniunea ministrilor de Finante ai UE), pe care o va prezida timp de sase luni, Stournaras s-a angajat sa promoveze "stabilitatea financiara", "transparenta", si "armonizarea diferitelor reglementari" ale tarilor membre.

"Mijloacele privind asigurarea stabilitatii marilor banci vor fi dezbatute probabil in cadrul Ecofin, pe 1 aprilie, la Atena", subliniaza ministrul. In cursul acestei reuniuni, ministrii de Finante ai UE vor discuta, de asemenea, pe tema "finantarii IMM-urilor", care vizeaza Grecia in mod particular, a adaugat el.

Intrebat in legatura cu climatul european, in special in Germania, mai putin favorabil fata de Grecia, evocat in ultimele zile de presa greaca, Stournaras a dat asigurari ca "relatiile si cooperarea cu Berlinul sunt perfecte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.