Polonia va folosi fondurile puse la dispozitie de UE, de peste 100 de miliarde de euro in perioada 2014-2020, pentru a sustine cresterea economica, a declarat viitorul ministru de Finante polonez, Mateusz Szczurek.

"Timpul pentru a cheltui este atunci cand cresterea dezamageste si nu cand avansul PIB si piata muncii isi revin. Acesta a fost principiul politicii actualului ministru de Finante si cred cu tarie ca a fost politica potrivita", a declarat Szczurek, care va prelua miercuri postul de ministru al Finantelor.

Premierul Donald Tusk il inlocuieste pe actualul ministru al Finantelor, Jacek Rostowski, in contextul schimbarii a sapte ministri. Rostowski, seful Finantelor incepand din 2007, l-a recomandat pentru preluarea functiei pe Szczurek, de 38 de ani, economist la ING Groep, scrie MEDIAFAX.

Szczurek va lucra in continuare pentru reducerea deficitului bugetar in limita de 3% acceptata in UE, dar se va concentra si pe sustinerea proiectelor din fonduri europene, semnaland astfel investitorilor ca avansul PIB ramane o prioritate.

Premierul va detalia strategia guvernului remaniat sambata, la o conventie a Platformei Civice, in incercarea de a creste popularitatea aflata in declin a formatiunii politice.

In centrul strategiei guvernamentale se vor afla fondurile europene de 107 miliarde de euro pe care Polonia le poate accesa in exercitiul bugetar 2014-2020. Premierul conteaza pe aceste finantari sa "reporneasca" economia poloneza, estimata sa incetineasca in acest an la minimul a peste un deceniu.

Polonia are programate alegeri generale in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.