Doua domenii substantiale pentru economie, agricultura si industria umfla puternic cele mai multe bugete ale statelor europene, fie ca sunt sau nu in Uniunea Europeana.



Cehia – 8.060 euro din PIB pe cap de locuitor

Cu o industrie care detine 39,6% din PIB si o agricultura care reprezinta 1,8% din PIB, Cehia este o economie stabila si prospera, noteaza Index Mundi.

Statul ceh se bazeaza pe industria prelucratoare continua, mai ales productia de automobile, unelte, instalatii si utilaje. Industria siderurgica ramane importanta in Moravia, in estul tarii, iar agricultura se evidentiaza economic prin culturile de porumb, sfecla de zahar, cartofi, grau, orz si secara, potrivit unei analize a Uniunii Europene.

Luxemburg – 8.228 euro din PIB pe cap de locuitor

O tara atat de mica cu o economie atat de mare, Luxemburg, aflata intre Franta, Belgia si Germania, are o industrie care detine 13,6% din PIB si o agricultura cu 0,4% din PIB. Sectorul industrial, dominat initial de otel, a devenit puternic diversificat in produse chimice si cauciuc, scrie Index Mundi.

Spatiul luxemburghez este un mediu motivant pentru afaceri cu cea mai mica rata a TVA din Europa si un impozitiv pe venitul persoanelor fizice de 38% sub cel al Germaniei sau Frantei, arata o analiza a Ambasadei Romaniei in Luxemburg.

Citeste mai multe pe Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.