Aerul pe care il respira locuitorii din Bulgaria este cel mai poluat din intreg spatiul Uniunii Europene, conform unui studiu realizat pe o perioada de noua ani, de Agentia Europeana de Mediu.

Cercetarea realizata de experti arata ca atmosfera vecinilor bulgari are cea mai mare concentratie de poluanti care provin din gazele emanate de cosurile de fum, precum si de la cele emise de esapamentul autovehiculelor, scrie adevarul.ro.

Potrivit expertilor, orasele Pernik si Plovdiv sunt cele mai poluate din spatiul european, pe locul 3 situandu-se Cracovia din Polonia, urmate de alte doua, tot din Bulgaria. La acest capitol, capitala Romaniei, Bucuresti, ocupa locul 57 din 335 de orase analizate de catre expertii in mediu. La polul opus, cele mai curate orase europene sunt Amsterdam, Birmingham, Paris si Madrid, conform studiului.

Datele releva totusi ca in majoritatea statelor europene nivelul poluarii este in descrestere, cea mai mare problema ramanand protejarea stratului de ozon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.