Statul federal american a intrat in somaj tehnic partial, marti dimineata, pentru prima data in ultimii 17 ani, situatie care va afecta sute de mii de functionari, in lipsa unui acord privind bugetul in Congres

Barack Obama a incercat o ultima interventie luni, avertizand ca o paralizare a statului federale ar avea "consecinte economice foarte reale pentru oameni in viata de zi cu zi si imediat", scrie MEDIAFAX.

"Chiar au facut-o", a deplans presedintele intr-un mesaj postat pe Twitter la scurt timp dupa miezul noptii.

Toate parcurile naturale din tara, administrate de National Park Service, intre care imensele parcuri Yosemite si Grand Canyon, precum si muzeele si monumentele din Washington vor fi inchise publicului.

Dar potrivit economistilor, efectul asupra economiei ar fi modest, cu atat mai mult cu cat aceasta situatie ar urma sa dureze doar cateva zile.

In ceea ce priveste reforma sistemului de sanatate, democratii si republicanii s-au acuzat reciproc.

"Este o rusine ca aceste persoane, alese pentru a reprezenta tara, sfarsesc prin a reprezenta Tea Party si anarhistii", a acuzat Harry Reid, seful majoritatii democrate din Senat.

"Senatul a persistat si a respins oferta noastra", a declarat John Boehner, presedintele Camerei Reprezentantilor, in jurul orei 05.00 GMT (08.00 ora Romaniei). Republicanii au reusit sa obtina adoptarea unei motiuni care vizeaza convocarea unei comisii bicamerale, dar Senatul ar urma sa o respinga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.