Banca centrala a Braziliei a anuntat joi seara ca va injecta in piata cel putin 60 miliarde de dolari pana la sfarsitul acestui an, pentru a tempera deprecierea realului, care a atins recent cel mai scazut nivel din 2008.

Interventia presupune injectii de 3 miliarde de dolari pe luna prin imprumuturi si contracte swap. Licitatiile vor incepe de vineri si vor avea loc pana la 31 decembrie.

Anuntul bancii centrale subliniaza impactul politic al volatilitatii realului si inflatiei ridicate, in contextul alegerilor prezidentiale de anul viitor. Presedintele Dilma Rouseff s-a intalnit miercuri seara la palatul prezidential cu guvernatorul bancii centrale si cu ministrul finantelor.

Masurile anuntate joi de banca centrala a Braziliei ilustreaza o noua perioada dificila pentru economiile emergente, dupa ce Rezerva Federala a SUA a anuntat ca ar putea incepe din acest an sa reduca programul de relaxare cantitativa, ceea ce va conduce la restrangerea lichiditatii in dolari si cresterea dobanzilor, scrie MEDIAFAX.

Realul s-a depreciat cu 9,1% fata de dolar doar in ultima luna, cea mai abrupta scadere in randul monedelor de referinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.