FMI vrea ca Grecia sa reduca din nou salariile din sectorul public si drepturile angajatilor, astfel incat tara sa devina mai competitiva din punct de vedere economic, potrivit unui raport al institutiei internationale.

Fondul urmeaza sa decida luni asupra eliberarii unei transe de 1,8 miliarde de euro pentru Grecia, parte a unui pachet de imprumuturi acordat impreuna cu tarile din zona euro statului elen.

FMI analizeaza "flexibilitatea pietei muncii", limbaj al institutiei care inseamna salarii mai mici si drepturi reduse pentru angajati, scrie GreekReporter. Grecia scazut deja salariul minim si incearca sa elimine drepturile de negociere colectiva, la cererea troicii, din care fac parte Fondul, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana, scrie MEDIAFAX.

Raportul recunoaste "progresele semnificative" ale Greciei in privinta reformarii pietei muncii, dar subliniaza ca sunt necesare noi masuri pentru a spori competitivitatea si recomanda scaderi de salarii si drepturi mai putine pentru angajati.

FMI estimeaza ca Grecia va avea nevoie de 32 de ani pentru a ajunge la nivelul mediu de "autosustenabilitate economica" din zona euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.