Inundatiile care au afectat statele din centrul Europei in iunie vor costa companiile de asigurari 3,5-4,5 miliarde de dolari, jumatate din cat s-a estimat initial, dar peste despagubirile platite la precedentele inundatii de amploare, inregistrate in 2002.

Anterior, compania AIR Worldwide a estimat costuri de pana la opt miliarde de dolari doar in Germania.

Agentia de rating Fitch a calculat pierderile pentru asiguratori doar pe piata germana la trei miliarde de euro (3,85 miliarde de dolari), iar brokerul de asigurari Willis a estimat daune totale de patru miliarde de euro (5,1 miliarde de dolari) pentru toata Europa, potrivit cotidianului New York Times.

Inundatiile din iunie au cauzat pagube mari in Germania, dar au afectat puternic si regiuni din Austria, Ungaria, Polonia si Slovacia.

Companiile de reasigurare, precum Munich Re si Swiss Re, isi ajuta clientii companii de asigurari sa acopere daune mari, precum cele cauzate de uragane, cutremure si alte dezastre, in schimbul unei cote din prima de asigurare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.