Google a evitat in mod agresiv plata impozitului pe profit in Marea Britanie, iar reputatia sa nu va fi refacuta pana cand compania nu va incepe sa achite ceea ce datoreaza, se arata intr-un raport al unui comitet al Parlamentului de la Londra.

Raportul de 64 de pagini al comitetului pentru afaceri publice critica si autoritatea fiscala britanica pentru lipsa de reactie fata de comportamentul Google si cere institutiei sa investigheze compania.

Comitetul, din care fac parte parlamentari din principalele partide din Marea Britanie, a aratat ca eludarea fiscului de catre multinationale scoate in evidenta probleme mai mari si cere guvernului sa intareasca autoritatea fiscala si sa simplifice codul fiscal, astfel incat sa fie mai putine lacune care sa poata fi exploatate de companii, scrie MEDIAFAX.

Raportul critica si principalele firme de audit, pentru ca ajuta clientii sa se foloseasca de lacunele legislative si sa infiinteze structuri artificiale pentru evitarea platii impozitelor.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca grupul respecta legislatia fiscala din Marea Britanie.

"Este clar din raport ca acest comitet parlamentar vrea sa vada companiile internationale platind impozite mai mari acolo unde se afla clientii lor, dar lucrurile nu functioneaza asa in ziua de azi. Salutam apelul ca actualul sistem fiscal sa fie simplificat si mai transparent", a spus purtatorul de cuvant.

Raportul a fost publicat dupa ce comitetul a organizat o serie de audieri aprinse in ultimele sase luni, analizand daca marile companii platesc suficiente taxe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.