Guvernul britanic nu a reusit sa realizeze economii de 11,5 miliarde de lire.

Ministrii guvernului britanic nu au reusit sa prezinte masuri privind scaderea cheltuielilor publice cu 11,5 miliarde lire sterline, solicitate de ministrul finantelor George Osborne, optiunile prezentate de ministere totalizand reduceri de numai 2,5 miliarde de lire, potrivit Financial Times, citeaza MEDIAFAX.

Unii ministri nu au prezentat nicio masura de reducere a cheltuielilor pe "lista de minus 10%" ceruta de Osborne, care ar fi trebuit prezentata in luna aprilie. Unul dintre acestia considera ca Osborne "vrea prea mult".

Printre ministrii considerati reticenti se numara doi conservatori, Philip Hammond de la Aparare si Owen Paterson, la Mediu, precum si liberal-democratul Vince Cable, ministrul pentru mediul de afaceri. Osborne se pregateste pentru doua saptamani de negocieri dure, insa spera sa-si atinga obiectivul de a reduce cheltuielile administratiei cu 11,5 miliarde lire sterline intr-un an electoral.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.