Ministrul francez de Finante Pierre Moscovici a declarat sfarsitul erei austeritatii, dupa ce omologul sau german a oferit flexibilitate in problema reducerii deficitului bugeta

"Asistam la sfarsitul dogmei austeritatii, ca instrument unic de combatere a crizei datoriilor suverane in zona euro. Am pledat de un an pentru o strategie de crestere. Austeritatea singura impiedica cresterea", a afirmat Moscovici, citat de MEDIAFAX.

Parlamentarii germani nu sunt insa de acordul cu prelungirea cu doi ani, pana in 2015, a termenului pana la care Franta trebuie sa isi reduca deficitul bugetar sub nivelul de 3% din PIB prevazut in legislatia Uniunii Europene.

"Am aratat clar guvernului, cancelarului si ministrului de Finante ca in cazul Frantei o amanare cu un an, pana in 2014, este limita absoluta pentru noi. Franta trebuie sa arate ca vrea sa faca reforme structurale", a declarat Norbert Barthle, purtator de cuvant al Uniunii Crestin Democrate in probleme de politica bugetara.

Barroso: Politica austeritatii nu mai are sustinere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.