Parlamentul elen a adoptat duminica seara o lege care ratifica mai multe masuri convenite cu institutiile financiare internationale, printre care si concedierea a 15.000 de bugetari pana la sfarsitul anului viitor.

Astfel, 4.000 de salariati din sectorul public vor parasi sistemul pana la finele acestui an, iar alti 11.000 vor urma in 2014.

Una dintre tintele din acordul Greciei cu troica institutiilor financiare internationale – FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana – este reducerea numarului de bugetari cu 150.000 pana la sfarsitul anului 2015, scrie MEDIAFAX.

Legea aprobata duminica introduce si un regim mai flexibil de plata a datoriilor catre stat si scaderea unei taxe pe proprietate introdusa in 2011.

Masurile sunt necesare pentru a debloca urmatoarele doua transe, in valoare totala de 8,8 miliarde euro, din finantarea externa promisa Greciei.

Parlamentul a votat legea cu 168 de voturi pentru si 123 impotriva, cu o zi inainte de sedinta ministrilor Finantelor din zona euro, care vor discuta aprobarea urmatoarei transe pentru Grecia, de 2,8 miliarde euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.