Israelul este vizat in prezent de un atac informatic masiv, dar a reusit pentru moment sa limiteze pagubele, cu ajutorul unei mai bune pregatiri decat in urma cu un an.

Grupul de hackeri Anonymous a anuntat sambata un atac important pentru duminica impotriva site-urilor israeliene, cu obiectivul "stergerii Israelului din spatiul cibernetic", in solidaritate cu poporul palestinian.

Atacul a afectat mai ales site-urile premierului, ministerelor Apararii si Educatiei, dar si pe cel al Biroului Central de Statistica, insa toate aceste site-uri pareau ca functioneaza in mod normal duminica.

Duminica "la pranz (12.00, ora Romaniei), site-urile Guvernului israelian erau accesibile publicului, asa cum au fost intregul weekend", a declarat Ministerul Finantelor intr-un comunicat.

Doar site-ul Ministerului Educatiei a fost blocat temporar, "din cauza unei probleme tehnice care a fost reparata", adauga aceeasi sursa, fara alte precizari.

Pagube sunt "mai mult sau mai putin inexistente", a dat asigurari pentru postul militar de radio profesorul Yitzhak ben Israel, fondatorul unui Centru national impotriva infractionalitatii cibernetice, aflat in subordinea Biroului premierului Benjamin Netanyahu.

"Anonymous nu are capacitatea si nici obiectivul sa distruga infrastructuri esentiale din tara. Daca asa ar fi stat lucrurile, nu ar fi anuntat acest lucru dinainte", a declarat profesorul, apreciind ca grupul cauta mai degraba sa relanseze dezbaterea asupra conflictului israeliano-palestinian, scrie MEDIAFAX.

"Tara este mult mai bine pregatita ca in urma cu un an, cand a avut loc un val de atacuri imporiva (site-urilor) Bursei, (companiei aeriene) El Al si altor site-uri. De aceasta data, atacul este mai masiv si mai intens, dar suntem mai bine pregatiti", a insistat el, referindu-se la un atac de la inceputul lui 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.