Comisia Europeana a cerut, marti, Romaniei returnarea unei sume de 17,7 milioane de euro fonduri europene cheltuite incorect pe instrumentul Politica Agricola Comuna (PAC), solicitari similare fiind trimise altor 21 de state membre.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, pentru Romania organismul de la Bruxelles a cerut recuperarea a 12,5 milioane de euro pentru deficiente ale controalelor privind eligibilitatea si cheltuielile beneficiarilor, dar si deficiente in aplicarea de sanctiuni in cadrul masurii 'modernizarea exploatatiilor agricole' din cadrul Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR).

De asemenea, Comisia Europeana a calculat corectii financiare pentru controale incomplete privind parcelele si registrele, in valoare de 5,2 milioane de euro, care ar urma sa aiba insa un impact financiar net de 2,96 milioane de euro, circa 2,2 milioane de euro fiind deja recuperate din corectii anterioare.

CE a solicitat marti unui numar de 22 de state membre returnarea sumei totale de 414 milioane de euro, cheltuiti necorespunzator prin Politica Agricola Comuna, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.