Compania germana Lufthansa va reduce puternic numarul avioanelor cu locuri first class, de la 94% la 75% din flota de cursa lunga.

Operatorul aerian va incepe cu eliminarea locurilor la clasa intai de pe o parte dintre aeronavele Airbus A340-300, urmate de Boeing 747-400 anul viitor. Printre primele rute pe care nu se vor mai gasi bilete first class se numara Frankfurt - Vancouver, traseu pe care un bilet dus-intors pentru saptamana viitoare costa 10.020 euro, potrivit Bloomberg.

"Deservesc rute unde nu mai exista cerere pentru clasa intai. Suntem un pic exotici din acest punct de vedere. Aveam locuri first class pe 94 din cele 100 de avioane de cursa lunga. Alte companii credeau ca suntem nebuni", a declarat directorul general al Lufthansa, Christoph Franz, citat de Bloomberg.

Rutele cu cea mai ridicata cerere pentru locuri first class sunt Frankfurt - Kuweit, Johannesburg, Riad si Miami, a precizat purtatorul de cuvant al Lufthansa, Michael Lamberty, scrie MEDIAFAX.

Tot joi, Lufthansa a anuntat ca va cumpara 108 de avioane noi, pentru 9 miliarde euro, inclusiv 8 aeronave de dimensiuni mari.

Compania germana va avea mai putine avioane echipate cu locuri la clasa intai decat British Airways IAG, care ofera astfel de servicii pe 80% dintre avioanele din flota de cursa lunga.

British Airways IAG detine 112 avioane de cursa lunga, 90 dintre acestea fiind echipate cu locuri la clasa intai, potrivit purtarorului de cuvant al grupului britanic, Michael Johnson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.