Statul bulgar s-a razgandit miercuri in privinta deciziei de reducere a pretului electricitatii cu 8%.

Autoritatea de reglementare va analiza din nou problema revocarii licentei CEZ Bulgaria, divizie a grupului energetic CEZ din Cehia, in aprilie.

Premierul Boiko Borisov declarase marti intr-o conferinta de presa ca licenta CEZ va fi revocata pana la sfarsitul zilei.

Noua decizie a autoritatilor, de a da timp CEZ sa corecteze neregulile constatate de autoritatile bulgare pana in 16 aprilie, vine dupa ce premierul Borisov si-a dat in mod neasteptat demisia, scrie MEDIAFAX.

Totodata, autoritatea de reglementare a dat inapoi si in privinta reducerii pretului energiei cu 8%.

Conducerea institutiei a explicat ca nu au primit o solicitare de modificare a cotelor din partea Companiei Nationale de Electricitate, NEK, si Operatorul Sistemului Energetic, ESO, iar autoritatea de reglementare nu poate lua o decizie in lipsa acestora. Borisov anuntase in conferinta de presa de marti o reducere cu 8% a pretului electricitatii, de la 1 martie.

Reprezentantii autoritatii de reglementare nu au reusit sa explice daca reducerea pretului electricitatii este posibila, din punct de vedere legal, si daca va mai avea sau nu loc aceasta masura.

Iuliana Ivanova, presedinte demisionar al autoritatii de reglementare, a declarat ca nu a vorbit cu premierul Borisov si ca a aflat din presa despre intentia acestuia de reducere a pretului electricitatii cu 8%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.