Pretul mediu al locuintelor din Londra va creste cu cel putin 31%, la 500.000 de lire sterline (790.000 de dolari), pana la sfarsitul deceniului, potrivit estimarilor Centrului de Cercetare pentru Afaceri si Politici Economice.

Avansul preturilor va fi alimentat de legaturile capitalei britanice cu marile economii emergente, o concentrare ridicata a firmelor din servicii si de economia care nu depinde de cheltuielile guvernamentale, afirma centrul de cercetare londonez.

"Aceasta ultima caracteristica a economiei Londrei va proteja capitala de cele mai dure efecte ale reducerii cheltuielilor publice. Ratele ridicate de imigratie in capitala aduc un set larg de calificari si legaturi comerciale, care vor sustine cresterea economica si a preturilor locuintelor in Londra", noteaza institutia.

Pretul mediu pentru acest an este estimat la 383.000 de lire sterline, afirma cercetatorii britanici, scrie MEDIAFAX.

In afara Londrei, preturile la locuinte vor creste cu 25% in medie in sud-estul Angliei pana in 2018, in timp ce in partea de Est a Angliei avansul va fi de 26%. Cresterea va fi mai lenta in alte regiuni, cu 6% in Irslanda de Nord si 2,3% in nord-estul Angliei, arata studiul.Pretul mediu al locuintelor din Londra va creste cu cel putin o treime pana in 2020


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.