Cuantumul amenzilor aplicate in constructii pentru incalcarea diferitelor reguli va fi majorat, atat pentru constructori, cat si pentru directori din primarii, cu pana la de 50 de ori, prin schimbarea regulilor aplicate in ultimii 25 de ani.
Documentul pregatit de Guvern va schimba Legea actuala de autorizare a executarii lucrarilor de constructii, aplicata din 1991, in principal prin cresterea semnificativa a cuantumului amenzilor aplicate pentru incalcarea normelor legale privind urbanismul si autorizarea executarii constructiilor.

Cea mai mare crestere a unei sanctiuni - de 50 de ori

Institutiile care refuza sa furnizeze informatii de natura publica si impiedica astfel desfasurarea corespunzatoare a activitatii de amenajare a teritoriului si de urbanism, vor putea fi santionate cu o amenda de 50 de ori mai mare decat cea din prezent. Astfel, daca in acest moment platonul de sanctiuni prevede o amenda de la 1000 la 3000 de lei, el va fi majorat pana la valoare de 50.000 de lei. Aceeasi amenda de 50.000 de lei va fi aplicata si pentru semnarea de documentatii care contin date eronate, daca nu intra sub incidenta legii penale, fapta amendata astazi cu 1.000 de lei-9.000 de lei.

Vezi pe profit.ro lista amenzilor majorate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.