Eurobank Property Services (EPS) anunta lansarea celei mai noi editii a Indicelui Proprietatilor Rezidentiale.

Eurobank Property Services a anuntat lansarea celei mai noi editii a Indicelui Proprietatilor Rezidentiale ce vizeaza al treilea trimestru al anului 2013, totalizand un istoric pentru opt ani acoperiti integral de indici.

Editia celui de-al treilea trimestru al indicelui rezidential pentru Romania sustine predictiile anterioare ale stabilitatii preturilor pe piata nationala, inregistrand o mica reducere trimestriala a preturilor (-1,6%), dar totalizand o diferenta mai mica de -1% din preturi fata de acelasi trimestru al anului trecut (de la an la an) si o crestere de 1,6% de la inceputul anului. Diferitele componente ale indicelui national, inclusiv la nivelul diviziunilor din tara si la cel al marilor orase, par, de asemenea, sa varieze in general in armonie cu indicele agregat la nivel national, fara exceptii majore.

Indicii marilor orase din Romania au fluctuat in jurul modelului national al nivelurilor stabilizate de pret, fara exceptii remarcabile. O perspectiva similara de variatie limitata rezulta si din indicii proprietatilor specifice monitorizati. Apartamentele reprezinta singurul indice cu o crestere pozitiva, desi limitata in acest trimestru, de 2% pentru Bucuresti si 0,2% la nivel national. Pe axa de varsta a proprietatii, locuintele vechi par sa fi oferit o crestere a preturilor mai mare decat locuintele noi, atat in Capitala, unde au ramas stabile (-0,1%) comparativ cu scaderea preturilor de -1,8% la proprietatile noi, cat si la nivel national, unde indicele proprietatilor vechi a scazut cu numai -1,6%, comparativ cu o scadere de -5,4% la proprietatile noi.

Eurobank Property Services, o subsidiara a grupului Eurobank, ofera solutii complete pentru domeniul imobiliar. Eurobank Property Services are un portofoliu important de clienti, care include banci, Bancpost fiind principalul client, dar si institutii publice, fonduri imobiliare, investitori straini, companii locale de dezvoltare imobiliara si alte companii private.

Citeste si:
Creșterea ROBOR aduce românii în colaps financiar. Rate și cu 1.000...
Creșterea ROBOR aduce românii...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.