Business 5 Iulie 2017 10:43
Guvernul Statelor Unite a solicitat sa intervina in apelul intentat de Apple la Curtea Generala Europeana din Luxemburg impotriva ordinului prin care Uniunea Europeana solicita companiei plata unor taxe retroactive de pana la 13 miliarde de euro in Irlanda, a declarat marti o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters.

Producatorul iPhone a contestat in decembrie ordinul Comisiei Europene, care considera ca Apple a beneficiat de avantaje ilegale oferite de guvernul irlandez.

Decizia Comisiei a fost criticata de administratua Obama, potrivit careia UE vrea sa primeasca bani care ar trebui sa ajunga in Statele Unite.

Administratia Trump, care a propus oferirea unei scutiri fiscale pentru profituri corporative de 2.600 de miliarde de dolari pastrate in strainatate, in cadrul reformei fiscale, nu a anuntat nimic public in acest caz.

”Pot confirma ca Statele Unite au facut o cerere la Curtea Generala a Uniunii Europene pentru a interveni in cazul referitor la aplicarea retroactiva a reglementarilor UE privind ajutoarele de stat”, a spus sursa.

Cazul ar urma sa fie audiat la sfarsitul lui 2018, a declarat o alta sursa.

Apple a sustinut ca este o tinta comoda pentru UE si ca Executivul comunitar s-a folosit de o teorie absurda pentru a impune cu o suma punitiva.

Amazon si McDonald's au fost la randul lor investigate pentru acordurile fiscale incheiate cu guvernul din Luxemburg, iar Comisia Europeana ar putea sa isi anunte decizia in august, scrie News.ro.

Irlanda, Olanda, Luxemburg, precum si companii precum Starbucks si Fiat Chrysler Automobiles au contestat la randul lor in justitie ordinele Comisiei Europene pentru plata retroactiva a taxelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.