Business 11 Mai 2017 12:42
Electronicele trebuie alese cu mare grija, iar vanzatorii din magazinele de electronice sunt cei mai in masura sa ofere sfaturi despre achizitiile inteligente.

Cand vine vorba despre achizitionarea produselor electronice, costurile sunt de obicei destul de mari. In plus, pentru ca vorbim despre unele obiecte pe care le folosim zilnic si de care avem neaparata nevoie, trebuie sa ai mare grija la calitatea lor. Iata ce te invata cunoscatorii despre achizitionarea de gadgeturi si electronice.

1. Cum sa te asiguri ca achizitionezi un telefon care va rezista ani la rand

Unul dintre gadgeturile fara de care ne-am imagina cu greu viata este telefonul. Este unul dintre cele mai utile gadgeturi si inglobeaza o multime de utilizari, de la aplicatii ce te anunta cum e vremea pana la GPS, care te ajuta sa ajungi la orice adresa in scurt timp.

Telefoanele inteligente nu sunt nicidecum ieftine, mai ales daca iti doresti unul pe care sa te poti baza cu adevarat. Sfatul specialistilor? Achizitioneaza un telefon varf de gama, chiar dupa lansare, pe care nu va mai fi nevoie sa-l schimbi ani de zile. Motivul este simplu, un telefon nou lansat are dotari de ultima tehnologie, iar companiile investesc foarte mult in calitate si in controlul procesului de productie in primele luni de la lansare, pentru ca este momentul cel mai important pentru vanzarile lor.

Mai mult decat atat, telefoanele de ultima generatie vin si cu inovatii impresionante. Este suficient sa te uiti pe specificatiile lui Samsung Galaxy S8 pentru a te convinge de acest lucru si pentru a-ti da seama ca odata cumparat, nu va mai trebui sa-ti schimbi telefonul cativa ani buni de acum incolo. Este o strategie inteligenta si care te va ajuta sa ai un telefon nou si de foarte buna calitate.



2. Cumpara laptopul in functie de cel mai important criteriu

Daca vrei sa cumperi un laptop, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este scopul pentru care il cumperi. Trebuie sa fii realist si sa te rezumi la unul cu un pret mai mic, daca il cumperi pentru browsing sau pentru a viziona filme si seriale. In schimb, daca il folosesti pentru lucru si folosesti aplicatii complexe, merita sa faci o investitie mai consistenta, daca nu iti doresti sa cumperi unul nou in scurt timp.

Citeste si:
Trendurile anului în materie de ambalaje pentru magazinele fizice
Trendurile anului în materie...

De altfel, specialistii in vanzarile de gadgeturi spun ca acest principiu este cel mai important cand vine vorba despre achizitia unor electronice. Daca folosesti un laptop la capacitate redusa, nu ai niciun motiv sa cheltui foarte mult cu achizitia lui. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere sunt portabilitate si importanta ei in utilizarea laptopului, dar si designul, noteaza cei de la bestbuy.com.

3. Care sunt cele mai bune zile pentru a cumpara electronice si gadgeturi

Ca in cazul tuturor produselor, si cand vorbim despre electronice si gadgeturi exista perioade in care preturile scad. Care sunt acestea? Perioadele de dupa sarbatori si zilele recunoscute la nivel mondial pentru reducerile substantiale – Black Friday sau Cyber Monday, de pilda, sunt cele mai bune pentru a cumpara electronice si gadgeturi la preturi avantajoase.

Citeste si:
Ce laptop alegi ca designer? Un Mac sau unul cu Windows?
Ce laptop alegi ca designer?...

De asemenea, conform makeuseof.com, lunile cele mai bune pentru astfel de cumparatrui sunt noiembrie, martie si august. Nu uita sa te abonezi la newsletterul magazinelor specializate in astfel de produse, pentru a sti cand sunt cele mai mari reduceri.

Tu ce obiceiuri de cumparare ai cand vine vorba despre gadgeturi si electrocasnice?

Sursa foto: hedgehog94/ Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.