Samsung a anuntat ca Galaxy S8 a doborat recordul in ceea ce priveste numarul de precomenzi pentru smartphone-urile proprii, potrivit HotNews care citeaza News.ro.

Producatorul coreean Samsung a facut public ca, asa cum se astepta inainte de lansare, precomenzile pentru Galaxy S8 au fost cele mai mari din intreaga istorie a companiei.

Fara sa ofere cifre concrete, cei de la Samsung au spus ca, in comparatie cu precomenzile de anul trecut pentru binomul Galaxy S7 - S7 Edge, cele de anul acesta au fost mai mari cu 30%, stabilind un nou record pentru companie.

Precomenzile in sine reprezinta doar o fractie din vanzarile unui produs. Importanta lor este mai mult de ordin statistic, fiind un bun indicator cu privire la succesul vanzarilor de care un smartphone se va putea bucura.

Avand certitudinea ca Galaxy S8 va fi bine primit de utilizatori si cumparat in cantitati mari, Samsung mai trebuie doar sa-l produca in cantitati suficiente pentru a face fata cererii. Pana acum, nu sunt indicii ca Samsung ar fi subestimat cererea.

De asemenea, este important pentru succesul noului flagship sa nu apara probleme tehnice care sa-i afecteze imaginea. Pana acum singura problema ivita pare sa fie cea care implica o tenta rosiatica a ecranului.

Pentru rezolvarea acestei probleme, Samsung a anuntat ca va lansa un update software, care va da utilizatorilor un control mai mare asupra configurarii ecranului. Vor trece insa luni bune pana cand acest update va trece prin toate etapele necesare inainte sa ajunga pe telefoanele utilizatorilor.

Recordul in materie de precomenzi pentru Galaxy S8 mai arata un lucru: faptul ca efectul negativ asupra imaginii companiei avut de modelul Note 7 nu a afectat interesul utilizatorilor pentru produsele companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.