BlackBerry KeyOne este primul smartphone lansat la editia din 2017 a celui mai important targ de tehnologii mobile, Mobile World Congress.

KeyOne este, totodata, primul smartphone lansat de catre chinezii de la TCL dupa licentierea celebrului brand canadian in decembrie 2016. Acesta pastreaza principalul element care inca diferentiaza numele BlackBerry de restul producatorilor de telefoane mobile: tastatura fizica.

Noul produs BlackBerry detine cateva atuuri care ar putea deveni atragatoare pentru fanii acestui brand si pentru utilizatorii de business in general. Alaturi de tastatura fizica, designul interesant si o posibila autonomie mare ar putea fi principalele puncte forte ale acestui device.

BlackBerry KeyOne are un ecran de 4,5 inch, cu rezolutie 1620 x 1080, doua camere foto de 12 MP respectiv 8 MP, un procesor Snapdragon 625, 3 GB memorie RAM si 32 GB spatiu de stocare. Dispozitivul vine cu Android 7.1 preinstalat si dispune de o baterie de 3.505 mAh.

Cuvantul care ar descrie cel mai bine acest smartphone este compromis. Insa acest compromis are atat aspecte pozitive, cat si negative.

Un ecran de 4,5 inch, un procesor precum Snapdragon 625 si o baterie de 3.505 mAh reprezinta o combinatie interesanta pentru zona de business. Nu vorbim de cel mai puternic procesor, dar in aceasta combinatie am putea vorbi de un smartphone cu o autonomie semnificativ mai buna decat restul device-urilor de pe piata.

Pe de alta parte, incapatanarea de a pastra tastatura fizica, care este de inteles pentru brandul BlackBerry, creeaza un alt fel de compromis. Pentru a nu crea un dispozitiv prea mare si prea greu, producatorul a fost nevoit sa combine un ecran mic pentru standardele actuale cu o tastatura fizica inghesuita. Aceasta alegere nu va multumi nici utilizatorii care prefera ecranele mari, nici pe cei care vor sa scrie foarte repede la tastatura.

Citeste si:
5 moduri simple care te ajută să cureți praful din computerul tău
5 moduri simple care te ajută...

O alta problema care va sta in calea succesului acestui telefon este pretul: 599 de euro pentru un telefon cu Snapdragon 625, intr-o piata in care telefoanele dotate cu acelasi chipset tinda sa se duca si sub 250 de euro, este cam mult.

BlackBerry KeyOne va intra pe piata in luna aprilie, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.