Cine va mai ramane fan Apple dupa ce va trebui sa achite peste 1000 de dolari pentru un terminal mobil?

Editia aniversara iPhone, cea care vine la 10 ani de la primul model, ar putea fi si cea mai scumpa de pana acum.

Conform publicatiei Fast Company, versiunea de top a iPhone-ului pe care Apple il va lansa anul acesta va costa peste 1.000 de dolari. Desi scumpirea nu este spectaculoasa, de la peste 900 de dolari, cat costa acum cel mai scump iPhone, daca informatia se confirma, va fi pentru prima data cand un iPhone va depasi pragul de 1.000 de dolari.

Cresterea de pret se pare ca va veni ca urmare a unora dintre componentele alese de Apple. Cel mai notabil, se pare ca Apple va urma calea deschisa in ultimii ani de producatorii de telefoane cu Android si va opta pentru un ecran OLED. Calitatea superioara a acestuia este insotita si de un pret de productie mai mare.

De asemenea, se pare ca Apple va creste si cantitatea de memorie RAM care, la randul ei, va contribui intr-o anumita masura la cresterea costurilor de productie. Contrar fanilor Apple care sunt convinsi ca iPhone-ul poate functiona in conditii optime cu mai putina memorie decat un Android, complexitatea aplicatiilor moderne si multitasking-ul au nevoie de cat mai multa memorie.

Zvonurile credibile de pana acum sustin ca, alaturi de versiunile de 4,7 inch si 5,5 inch de pana acum, anul acesta Apple va veni cu un al treilea iPhone de 5,8 inch. Acesta va reprezenta varful de gama si va fi si cel mai scump model.

Se pare, de asemenea, ca Apple va renunta la butonul fizic de sub ecran in favoarea unuia virtual sau a unor gesturi care sa preia functiile acestuia. Va fi, probabil, cel mai interesant aspect de urmarit la urmatorul iPhone, conform Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.