Se pare ca CEO-ul Apple nu merita salariul substantial pe care l-a primit in anul 2016.

Chiar si directorii celor mai mari companii trebuie sa aiba niste performante minime conforme cu asteptarile consiliului director. Tim Cook nu a putut face acest lucru si au existat unele consecinte. Povestea a fost descoperita de Wall Street Journal intr-unul din documentele pe care Apple trebuie sa le inmaneze celor de la United States Securities si Exchange Commission ca parte a reglementarilor care guverneaza functionarea companiilor listate la bursa.

Conform acestui registru, motivul reducerii este faptul ca Apple a obtinut doar 215,6 miliarde de dolari din vanzarile de anul trecut in loc de incasarile estimate la 223,6 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta cu 3,7% mai putin decat se astepta. Mai neplacut pentru investitori este faptul ca a scazut si profitul, desi acesta a coborat doar cu 0,5%.

Se pare ca acum se incearca sa se recupereze aceasta suma mica de bani prin reducerea salariilor directorilor companiei. Directorii vor primi doar 89,5% din salariile lor concepute ca o modalitate de motivare. CEO-ul pierde cel mai mult, din moment ce scade cu 15% din cele 10,28 milioane de dolari de anul trecut, adica anul acesta va primi 8,75 milioane de dolari. Nu sunt motive de ingrijorare pentru Cook, din moment ce a putut obtine bonusul pe care l-a colectat pe parcursul acestui an cu ocazia aniversarii a cinci ani ca CEO al companiei. Acest mic cadou de multumire din partea companiei pentru Cook a insemnat 137 de milioane de dolari, relateaza 9to5mac citat de imagazin.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.