Bugetul mediu alocat de catre romani in 2016 pentru achizitionarea unui telefon este de 1.200 lei.

Samsung, Huawei si Apple, conduc topul pentru 2016.

Apetitul romanilor pentru tehnologia de ultima generatie creste de la an, iar acest lucru se reflecta si in modelele de smartphone-uri pe care acestia le-au cumparat, cu precadere, in 2016. In topul celor mai vandute smartphone-uri ale anului 2016 se regasesc dispozitivele produse de gigantii mondiali Samsung, Huawei si Apple, conform datelor Quickmobile, cel mai mare specialist in tehnologie de pe piata locala.

Smartphone-urile din seriile J, A si S, produse de Samsung, au fost printre cele mai cumparate modele de catre romani, in 2016, potrivit datelor Quickmobile. Modelul producatorului sud-coreean preferat a fost J5, disponibil in mai multe variante, cu preturi cuprinse intre 760 de lei si 810 de lei. De asemenea, varianta J5 2016 se numara printre preferintele romanilor, pretul modelului pornind de la 850 de lei, pana la 1.000 de lei, in functie de capacitatea si functiile acestuia, alaturi de modelul J3, al carui pret variaza de la 680 de lei si pana la 760 de lei.

Un loc fruntas in topul celor mai vandute telefoane ale anului 2016 il ocupa si modelele Samsung A5, la pretul de 1.200 de lei si A5 2016, cu preturi pornind de la 1.200 pana la 1.600 lei. Cei care si-au dorit varfurile de gama produse de Samsung au optat pentru modelul S7 Edge, cu preturi cuprinse intre 3.100 si 3.300 de lei.

Huawei, cu modelele P8, P9 si Y5, ocupa a doua pozitie in topul celor mai populare smartphone-uri in 2016 in randul iubitorilor de tehnologie din Romania. Cei care optat pentru modelul P8 Lite, au platit, in medie, 760 lei, iar pentru P9 Lite, acestia au alocat un buget de circa 1.000 de lei.

Designul si tehnologia de top ale producatorului Apple l-au pozitionat pe producatorul american pe locul 3 in topul celor mai vandute telefoane ale anului 2016, majoritatea romanilor optand pentru modelul iPhone 7, pentru care au platit circa 3.600 de lei.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

„Atunci cand isi achizitioneaza un telefon, romanii sunt atenti la mai multe aspecte, pornind de la designul acestuia, pana la functiile si performantele pe care smartphone-ul le atinge. Mai mult decat atat, poate cel mai important aspect pe care acestia il iau in considerare il reprezinta pretul, dar, chiar si asa, exista un numar mare de clienti dispusi sa plateasca peste 3.000 de lei pentru un produs premium”, a declarat Tudor Tiboc, General Manager al Quickmobile.

Potrivit acestuia, si terminalele produse de Xiaomi si HTC s-au aflat la mare cautare in randul romanilor in 2016, completand, astfel, topul, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Quickmobile.ro este unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi si accesorii din Romania, fiind completat de o retea de puncte de vanzare in cele mai mari centre comerciale din tara.

Citeste si:
Apple a lansat IOS 16.3. Noile funcții disponibile pentru...
Apple a lansat IOS 16.3....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.