Romania este prima tara din lume care are un ambasador virtual ce va fi lansat chiar de Ziua Nationala.

De 1 Decembrie, marca Rom Autentic impreuna cu McCann Worldgroup Romania lanseaza “ROMBOT”, primul ambasador virtual al Romaniei. Rombot este un learning machine care va invata de la noi toti ce inseamna sa fii roman adevarat. Dupa ce va acumula indeajuns de multe informatii, acesta va putea promova imaginea creata in randul strainilor. Oricine din afara va putea vorbi cu el si il va putea intreba informatii despre Romania.

Pe site-ul www.rombot.ro oricine poate intra si vorbi cu Rombotul. Acesta va pune tot felul de intrebari despre romani – ce mancam?, ce muzica ascultam?, ce sporturi preferam? - iar apoi va transforma toata informatia primita in raspunsuri pentru intrebarile strainilor. De exemplu, daca majoritatea romanilor ii spun Rombotului ca Vatra Dornei e cel mai frumos loc din Romania, Rombotul va recomanda tuturor strainilor sa viziteze acel loc. Daca majoritatea romanilor ii spun Rombotului ca mancarea lor preferata este mamaliga, asta va spune si el mai departe.

“Putem sa il vedem si ca pe cel mai mare experiment social din lume. Rombot e ca un copil. Un copil pe care il cresc 19 milioane de oameni. Fiecare il invata ce considera el ca e important, ce considera ca ne defineste pe noi ca natie. Cum il crestem, asa il avem. O sa injuram, atunci o sa invete sa injure. O sa vorbim despre lucruri frumoase, atunci o sa stie sa faca recomandari frumoase. E ca o oglinda a societatii noastre. Si cu bune si cu rele. Daca ne tot plangem ca nu avem o imagine corecta in strainatate, iata ocazia sa ne-o facem singuri. Dar exista o conditie. Putem sa o facem doar impreuna”, a declarat Catalin Dobre, Chief Creative Officer, McCann Worldgroup Romania.

Rom este una dintre marcile romanesti care a stiut intotdeauna sa fie relevanta pentru timpurile in care a comunicat. De data aceasta ne-am dorit sa-l facem pe ROM contemporan cu tehnologia, prin aceasta prima forma de inteligenta artificiala romaneasca, ROMBOT. Este un proiect la care tinem foarte mult, tocmai pentru ca simtim ca pe langa notorietatea pe care o aduce marcii, poate fi de un real folos pentru noi, romanii. Romania nu inseamna doar Dracula, Ceausescu, Hagi sau Nadia Comaneci. Pe langa acestea, avem multe alte lucruri care ne reprezinta si pe care avem ocazia sa le povestim lumii intregi prin Rombot”– a spus Diana Barlan, Group Brand Manager ROM.

Citeste si:
Ziua Națională a Ambulanței din România. Sirenele vor răsuna în...
Ziua Națională a Ambulanței...

„Rombot este un proiect de autodefinire al romanilor. Cat va fi el de cultivat , va depinde doar de noi. Este un bot, care se va hrani cu informatii de la noi, timp de un an. In decembrie 2017, il vom privi cu mandrie, asa cum isi privesc parintii copiii si vom alege pentru el destinatia care sa ii puna cel mai bine in valoare toata cunoasterea despre romani si Romania. ROMBOT este norcos sa aiba 19 milioane de parinti romani care vor contribui la educatia lui”, a declarat Gabriela Munteanu, Marketing Director, Kandia Dulce.

„Este probabil unul dintre cele mai ambitioase proiecte dezvoltate pentru Rom Autentic de pana acum. Sunt luni de pregatire si programare in spate. Desi am pastrat user experience-ul unui chat cu care oamenii sunt familiarizati, Rombot are un algoritm de programare exact opus – aici el afla informatii despre Romania de la romani si invata din ele. De anul viitor, Rombot va incepe sa raspunda cu raspunsurile date de majoritatea romanilor la intrebarile strainilor. Ne propunem sa transformam Rombot intr-un produs digital de promovare de tara, care are scopul unic de a ne promova, pe noi, romanii, exact asa cum suntem. Desigur, intrebarea e, ce il vor invata pana la urma romanii?”, a spus Ioana Filip, Executive Creative Director, MRM//McCann Romania.

Citeste si:
Drapelul României a fost arborat pe vârful Parângul Mare, la 2.519...
Drapelul României a fost...

In lunile urmatoare, Rombotul va vorbi cu romanii si va invata de la acestia cat mai multe date caracteristice despre ei si despre Romania. Incepand cu anul viitor, strainii vor putea intra pe site-ul www.rombot.ro si vor putea sa-l intrebe pe Rombot orice despre Romania, iar el va raspunde prin raspunsurile date de toti romanii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.