In preajma lansarii primei sale casti de realitate virtuala, Google a publicat in Play Store prima versiune a aplicatiei YouTube VR.

YouTube VR este o aplicatie de sine statatoare, ce contine exclusiv clipuri video 3D disponibile pe YouTube. Aceasta poate rula doar pe dispozitivele compatibile, precum recent lansatele telefoane Google Pixel.

Interfata aplicatiei difera radical de cea a unei aplicatii obisnuite, fiind optimizata pentru mediul virtual. Clipul video urmarit se va afla in centrul actiunii, iar elementele auxiliare se gasesc pe cele doua laturi.

In drepta imaginii exista lista cu clipuri care urmeaza in playlist, in timp ce in stanga sunt datele meta ale clipului si comentariile. In partea de jos au fost plasate elementele de control care permit, printre altele, intreruperea redarii si reglarea volumului.

Descoperirea, respectiv cautarea de continut se poate face fie printr-o cautare clasica, fie folosind comenzile vocale. Acestea din urma au mult mai mult sens intr-un mediu virtual, unde imaginea si sunetul incearca sa reproduca realitatea, scrie News.ro.

Lansarea aplicatiei YouTube VR vine cu doar o zi inainte de lansarea pe piata a primei casti de realitate virtuala produsa de Google, numita, la fel ca si platforma care sta la baza tehnologiei, DayDream.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.