Deutsche Telekom va lansa in acest an un sistem pentru apararea de drone, pentru protejarea aeroporturilor, stadioanelor, pistelor de testare a masinilor si a altor elemente importante de infrastructura, a relatat duminica saptamanalul german Welt am Sonntag.

Folosirea tot mai intensa a dronelor in scop comecial sau pentru divertisment a dus la cresterea riscului de coliziune cu avioane si a intrarilor in zone de zbor interzise, determinand companii si institutii publice sa caute solutii pentru a se proteja.

Producatorii auto au cerut Deutsche Telekom sa ofere sisteme anti-drone pentru a le impiedica sa faca fotografii cu prototipurile pe care le testeaza pe pistele de incercare.

Potrivit publicatiei, Deutsche Telekom a confirmat planul de a oferi un sistem pentru protejarea de drone.

Reprezentantii Deutsche Telekom nu au fost disponibili pentru comentarii.

Clubul de fotbal FC Bayern Munich cauta la randul sau un sistem de aparare de ddrone, in timpul meciurilor.

Presa germana a relatat in iunie ca FC Bayern a discutat cu grupul din industria apararii Rheinmetall despre posibila achizitie a unor sisteme electromagnetice pentru combaterea dronelor, transmite News.ro.

Deutsche Telekom a invitat in iulie un numar de producatori de sisteme anti-drone pentru o demonstratie de tehnologie, intre care compania americana Dedrone, Droneshield din Australia, Squarehead Technology din Norvegia si Rohde & Schwarz, detinuta de Airbus, potrivit Welt am Sonntag.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.