Asociatia Techsoup a lansat cu sprijinul Romanian American Foundation primul accelerator in predarea informaticii din Romania: Predau Viitor.

Predau Viitor va ajuta profesorii de informatica de liceu sa introduca elemente de multi-disciplinaritate si invatare prin proiect in predarea informaticii la profilele reale, dar si sa aduca industria IT mai aproape de actul didactic si sa o ajute sa devina mai implicata si dedicata cresterii calitatii actului didactic. Gandit ca un angajament pe termen lung in cresterea calitatii invatamantului informatic din Romania, pilotul din anul scolar 2016-2017 se va desfasura in 12 colegii nationale de informatica si licee teoretice din 8 orase ale tarii: Bucuresti, Bacau, Barlad, Bicaz, Constanta, Onesti, Piatra-Neamt si Ramnicu Valcea – acoperind printre cele mai bune centre de invatamant informatic din Romania.

Potrivit unui comunicat remis 9am, la primul bootcamp de 4 zile a acceleratorului, derulat zilele acestea in Bucuresti, primii profesori de informatica invitati in proiect au participat la activitati si intalniri cu reprezentanti ai mediului antreprenorial IT – Alex Lapusan – CEO Zitec, Valerica Dragomir – director executiv Asociatia Patronala a Industriei de Software – ANIS, Andrei Istrate – ambasador game development si au participat la Gala si Demo Day RICAP. De asemenea, au facut cunostinta cu echipa GovITHub, coordonata de Dan Nechita, consilier al primului ministru.

Profesorii participanti au lucrat la propuneri concrete de metode si dezvoltarea de bune practici didactice in predarea informaticii, dar si la investigarea unor modalitati de a insanatosi mecanisme didactice existente, astfel incat activitatile practice ale materiei sa le ofere elevilor o imagine cat mai exacta a realitatilor industriei de IT si a dezvoltarii de produse inovative de tehnologie.

„Lucram cu unii dintre cei mai buni profesori de informatica pentru a crea un model de metode didactice inspirat de product development care sa ajute elevii sa isi exerseze abilitatile de dezvoltare de proiecte tehnice inca din liceu. Trecerea de la outsourcing la inovatie si crearea unui mediu sanatos de dezvoltare de produse IT nu se poate face decat prin educatie si credem ca este vremea sa acordam o mult mai mare importanta invatamantului secundar informatic in crearea unui mediu IT bazat pe inovatie si facilitarea unei relatii sanatoase cu tehnologia la copiii nostri”
, a comentat Elena Coman, director de programe al Asociatiei Techsoup.

Citeste si:
A fost confirmat cazul primului român infectat cu tulpina indiană
A fost confirmat cazul...

Pilotul proiectului va continua pe tot parcursul anului scolar 2016-2017 pentru a defini si porni la constructia de resurse pentru urmatorii 5 ani de program pentru profesorii de informatica de liceu si pentru a ajuta la crearea de produse de tehnologie viabile inca din aceasta etapa a dezvoltarii elevilor.

Primii profesori invitati in pilotul acceleratorului Predau Viitor sunt:

  • Ana Intuneric si Cristina Sichim, Colegiul National Ferdinand I Bacau
  • Vlad Giurcanu, Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu Barlad
  • Mirela Firtala, Liceul Carol I Bicaz
  • Corina Vint, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu Bucuresti
  • Rodica Pintea si Adina Breaz, Colegiul National Grigore Moisil Bucuresti
  • Eugenia Boboc si Rodica Dimitriu, Colegiul National Matei Basarab Bucuresti
  • Alina Danciu, Colegiul National Ion Creanga Bucuresti
  • Violeta Tanasescu, Liceul Teoretic Traian Constanta
  • Aliana Ifrim si Otilia Panfil, Colegiul National Dimitrie Cantemir Onesti
  • Gabriela Blaga si Florentina Ungureanu, Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt
  • Geta Cristina Ceausu, Colegiul Energetic Ramnicu Valcea
  • Miana Arisanu, Antonia Haller si Malina Loghin, Colegiul National Mircea cel Batran Ramnicu Valcea

Detalii si informatii suplimentare despre proiect si resursele dezvoltate in proiect vor fi disponibile in curand pe www.predauviitor.ro. Puteti contacta organizatorii la adresa de email predauviitor@asociatiatechsoup.ro.
Citeste si:
Bacalaureat 2022. Elevii susțin proba la alegere
Bacalaureat 2022. Elevii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.